Mijn huis verkoopt niet

Je kan ook je woning verkopen zonder makelaar. Wees je wel goed bewust dat het een veld is met de nodige valkuilen daarin. Je ziet met een koper en verkoper met in principe twee verschillende mensen die vaak toch 180 graden een ander belang dienen. De koper vindt het spannend, en vind het vaak ook heel prettig als er een makelaar aanwezig is. Dan kan hij zijn vragen kwijt, en zijn gevoel een beetje laten zien. De makelaar kan dan op die manier ook echt de deal tot stand brengen.

 

 

De koper wil ook de juiste informatie als je recht tegenover een eigenaar staat die vaak enkel het belang heeft om zijn huis te verkopen. Is dat nou wel de meest ideale informatiebron? Hoe betrouwbaar worden die gegevens die je als verkoper doorgeeft? Vaak met goede bedoelingen, maar hoe vertrouwd wordt dat gehoord?

Nadelen zonder makelaar verkopen

Meestal als er geen makelaar in beeld is dan neemt de koper toch een adviseur in de hand. Dat wordt een aankoopmakelaar genoemd. Die gaat dan namens die koper de zaak goed uitzoeken en op een rij zetten. Realiseer je als eigenaar als je zegt dat je het zelf wilt doen.

Dat kan zeker heel leuk zijn, maar laat je goed informeren om een hoop gedoe te voorkomen.

“Ik word helaas nog te vaak uitgenodigd om een verkoop toch over te nemen.”

Omdat mensen over dit soort gevoelig onderwerp gedoe laten ontstaan. Verkopen zonder makelaar dat kan zeker, maar zorg dat je ontzettend goed voorbereid bent.

Ervaringen verkopen zonder makelaar

Ik merk dat mensen er toch soms te licht over nadenken. Gaat het over de kosten? Als dat een te grote stap voor je is, laat de makelaar langskomen en vertellen wat hij voor je kan betekenen.

“Een goede makelaar moet een stuk van zijn courtage terugverdienen.”

Die paar duizend euro die je makelaar kost is het dubbel en dik waard.

Wat is een goed besluit? Met of zonder makelaar?

Als je besluit om je huis zelf te verkopen zorg dan dat je goed in gesprek blijft met elkaar.

Voor ieders belang om de zaak goed en eerlijk te regelen.