Woning slecht weer fotograferen

Woning met slecht weer verkopen?

Oké dus jij wilt je woning verkopen met slecht weer wat zijn de nadelen een van de nadelen dat de fotograaf veel meer moeite moet doen om de beelden ook echt mooi te maken.

Als je kijkt naar de luchten zullen de luchten nooit zo mooi zijn als dat het natuurlijk helder strak blauw weer is.

Is dit de juiste tijd voor ons?

De beste tijd is de zomer & lente, bekijk de voorbeelden wat grijs weer doet met je verkoop:

TIP: Kale takken en natte grond valt erg tegen
TIP: Kale takken en natte grond valt erg tegen

Twijfel jij of de verkooptijd het juiste moment is ga na wanneer jij de woning verkocht wilt hebben dit uitgangspunt kun je in gedachte houden.

Woningen die in de winter gefotografeerd zijn zullen helaas in de zomer voor de optimale presentatie nogmaals gefilmd en gefotografeerd moeten worden. Dat zijn dus dubbele kosten en worden door de makelaar niet vergoed. Je zult dus naast de opstap prijs ook nog extra moeten betalen of moeten wisselen van makelaar. Dat wisselen gebeurd in de praktijk niet na zes maanden dus zul je het eerste jaar met slechte foto’s zitten.

Wanneer wil jij de woning verkocht hebben? Op basis hiervan kun je bepalen of je de foto’s snel nodig hebt of nog maanden wilt wachten.

Wil je toch verkopen in de winter? Laat dan foto’s maken, maar houd in gedachten dat wanneer de blaadjes weer groen zijn en de luchten blauw je nieuwe foto’s laat maken. Dit is ook goed voor je presentatie want je woning valt weer op binnen Funda.

Inwisseling van beelden is altijd goed voor je advertentie probeer te werken met een opvallende foto. Wij maken zelf gebruik van nacht foto’s en avond foto’s omdat dit de mensen wakker schudt.

De nachtfotografie is echter een optie als de eerdere opties niet hebben mogen baten. Jij hebt dan in verkoop versneller nodig.

Nachtfotografie is ook in de winter een sterke presentatie mogelijkheid.
Nachtfotografie is ook in de winter een sterke presentatie mogelijkheid.

Woning met grijze wolken verkopen?

Verkoopt je woning minder goed als je grijze wolken hebt in jouw foto’s? Het antwoord is heel simpel ja.

Zelfde dag voorbeeld: grijze wolken
Zelfde dag voorbeeld: grijze wolken

Grijze luchten verkopen niet goed en dat geldt niet alleen voor woningen maar ook voor auto’s is het slecht en donker weer dan wordt er statistisch veel minder auto’s verkocht als dat het fijn prettig helder weer is.

Zelfde dag voorbeeld: blauwe luchten + grijze wolken
Zelfde dag voorbeeld: blauwe luchten + grijze wolken

Een zonnetje is er zeker gewenst. Maar wat kun je doen als er gewoon geen prettig weer is en de luchten maar grijs blijven.

Dan kun je in overleg vragen of de fotograaf de luchten handmatig erin plaatst dit is veel werk een groot probleem zijn bijvoorbeeld bomen en moet precies langs de bomen en takken af bewerkt worden.

Er zijn middelen om de lucht te er automatisch in te plaatsen Ik heb ze ook voorbij zien komen maar zelfs de klanten zouden er gelijk over klagen. Je moet echt maatwerk leveren Dat is dus de truc een specialist iemand die er echt verstand van heeft. En die er ook de tijd voor neemt om het allemaal goed te willen doen.

In de regel kun je stellen dat ongeveer 35% foto’s maken is en dat er 65% nabewerking is.

Je kunt natuurlijk direct zien waar de grootste besparing zit voor de makelaar dat is de nabewerking. De klant kan het vooraf ook niet zien de fotograaf komt immers te beelden maken. Maar door de tijdsdruk waarin het geleverd moet worden vaak binnen drie werkdagen is het niet mogelijk om echt kwaliteit te leveren Daarom neem ik persoonlijk vaak 5 werkdagen de tijd om alle beelden van die week af te werken.

Weet wat er speelt! Maak de foto’s, en wanneer het naar 3 maanden niet is verkocht: LAAT NIEUWE FOTO’S MAKEN

Een dag fotograferen is anderhalve dag bewerken. Als de makelaar dus zegt dat het beelden de volgende dag geleverd worden ga er dan vanuit dat de kwaliteit niet op zijn hoogst is.

Huis met regen Fotos maken?

Je kunt je woning fotograferen als het regent alleen ga je de strepen heel erg zien in de foto’s. Als er regen valt of het heeft geregend is het grootste probleem dat de vloer en grond nat zijn.

Als je zeker wilt weten dat je foto’s goed zijn zul je dus voor de regen foto’s moeten maken. Helaas is dit in de praktijk voor fotograaf en klant nog erg lastig. Last minute kan een afspraak namelijk niet meer geannuleerd worden. Terwijl je wel graag de beste foto’s wilt wij snappen dat ook!

Grootste probleem van regen is dat de stenen er onaantrekkelijk uitzien!
Grootste probleem van regen is dat de stenen er onaantrekkelijk uitzien!

Daarom besteden wij extra tijd in het bewerken van de foto’s denk aan het toevoegen van blauwe luchten de beelden oplichten zodat de vloeren minder opvallen, en het Contrast verhogen zodat de nadruk wordt gelegd op de lichtere fotopartijen. Met een standaard camera en standaard fotobewerkingsprogramma is dit haast niet mogelijk om te realiseren. Gelukkig doen wij niets anders dan het oplossen van deze problemen.

Woning tip: zorg dat de foto’s absoluut niet geflitst worden. Maar dat erg met natuurlijk licht wordt gewerkt, dan kun je de beelden namelijk oplichten in een bewerkingsprogramma en valt er regen minder op.

 

Fotograaf verplaatsen of niet verplaatsen?

Bijna altijd is het niet mogelijk om een fotograaf last-minute te verplaatsen de foto’s worden gemaakt zoals het weer dan is. Het beste is om gelijk een nieuwe afspraak in te plannen om zo toch mooi beeld te krijgen.

Je kunt je niet altijd voorbereiden op het weer, ook Wij hebben er veel dagen in het jaar bij zitten dat er slechtere foto’s uit komen als dat we zouden willen we moeten dan ontzettend veel na bewerken om de foto’s toch naar onze eigen wens te krijgen. Die kosten worden uiteraard niet aan de klant doorberekend. Voor ons en net als de andere partijen welke ook woning foto’s leveren is het belangrijk vooraf hier duidelijk in te communiceren.

Maak duidelijke afspraken wat van elkaar verwacht wordt. Een makelaar kan hier een uitkomst in bieden. Met ons stappenplan leggen we duidelijk uit waar jij allemaal op moet letten een van deze onderdelen is het weer in de gaten houden.

De truc! Plan later op de dag, vaak is het in de ochtend slechte weer dan in de middag.

Woning verkopen in de winter, waar op letten?

Bij sneeuw je woning verkopen moet je zeker letten Op de sneeuw zelf heeft het namelijk net gesneeuwd dan is er nog niets aan de hand Maar wordt het plakkerig en grijs dan zijn dat de allerslechtste omstandigheden waarin de foto’s gemaakt kunnen worden.

Natte grijze sneeuw is iets wat je zeker niet wilt hebben als je je huis gaat verkopen je waarde daalt zelfs met blauwe luchten gaat het beeld en niet goed uitzien.

Je kunt dan fotoshoppen wat je wilt het gaat geen verschil maken.

Wat de klant niet weet is dat wij vaak in de auto wachten totdat het weer beter is.
Wat de klant niet weet is dat wij vaak in de auto wachten totdat het weer beter is.