Hoeveel aantal woning bezichtigingen via Funda

Dat heeft te maken met het biedingsproces. Als wij biedingen binnen krijgen, komen die in alle soorten en maten. Een koper is natuurlijk vrij om over zijn eigen geld te beschikken, die geeft dat bedrag door aan ons.

Wat betekend het als jij een eindbod ontvangt?

En soms wordt daarbij gezegd: ‘Dit is voor ons een eindbod.’ De onderliggende boodschap daarvan is dat die koper probeert te bereiken: ‘Dit is mijn bod, take it or leave it.’ Dan is het heel erg het gevoel wat je hebt, daar komt de makelaar natuurlijk heel erg in beeld.

 

Wat is het voor partij die het bod heeft gedaan? Hoe ging het met de bezichtiging? Hoe is de situatie van die kijker? Dat is echt het mensenwerk die op ons werk zo belangrijk is. Dus als de vraag is wat is een eindbod. Het wordt dan gebracht als een eenmalig voorstel, soms met een bepaalde tijd erop. ‘’take it or leave it.’’

Een eindbod is take it or leave it

Dit is ook een moment om goed met je makelaar te overleggen. Bedoelen ze dat nou echt? Of zit er toch nog wat ruimte in. Gelukkig is de emotionele factor lang niet altijd in een exact bedrag uit te drukken.

Ervaring en informatie kunnen de sleutel zijn, zoek iemand die de situatie begrijpt.