Mijn huis verkoopt niet

De dag is daar, het hangt er een beetje van af of je een makelaar hebt gekozen die je daarbij helpt. Dan zal je daar in geïnformeerd worden. Dat komt er op neer dat je in de meeste gevallen gevraagd wordt om niet thuis te zijn.

De reden daarvan is dat mensen echt op de woning af komen, en ook wat opener zijn als de eigenaar niet in beeld is.

 

 

Mensen zijn eerlijker, de koper vind het ook heel spannend. Hij heeft natuurlijk wel zijn eigen mening en op het moment dat de eigenaar zelf thuis is dan zal je zien dat het vaak toch een klein beetje gecamoufleerd wordt.

Meer met wat meer wenselijke opmerkingen. “Zoals wat woont u leuk en we gaan er erg over na denken.”
Dat is in principe niet helemaal waar je naar op zoek bent.

Dag van bezichtiging, waar let je op?

Op het moment dat een kijker bij je is wil je eerlijkheid hebben. Dus op het moment dat je niet thuis bent laat de makelaar het huis zien. Stelt natuurlijk de juiste vragen, waar moet de woning aan voldoen? Opgeruimd, opgeruimd staat netjes. Mensen willen toch die glimmende tweedehands auto het liefste kopen.

Mensen meer meer open en eerlijk, als de verkoper weg is!

De klant is koning, wees fris

Ieder huis heeft natuurlijk zijn mankementen, zorg dat het echt opgeruimd is. De klant is koning dus zorg dat het fris en opgeruimd is. Waar je goed binnen kan komen en niet struikelt over dingen die achtergelaten zijn.

Vertrouwen in de bezichtiging is de eerste stap

Wij maken van alles mee als makelaar. Dat is jammer, want dat zijn kansen om de kijker te verrassen en om veel meer vertrouwen te geven in de woning die je verkoopt. Met dat soort activiteiten kan je heel veel verschil maken in je succes met het verkopen van je woning.