Mijn huis verkoopt niet

Zelf je huis verkopen wat zijn de voor en nadelen? Alles is mogelijk maar Martijn van Lent legt je uit wat er ongeveer bij komt kijken als je zelf je huis wilt verkopen. Goedkoop kan vaak duurkoop zijn.
 

 

Het zelf verkopen van je woning, de meeste mensen doen dat. Ook wij weten dat, in de veronderstelling dat ze daar heel veel geld mee verdienen. Maar vaak is dat toch een beetje enkelzijdig gedacht.

Zelf je huis verkopen dit zijn de voor & nadelen

Je hebt als verkoper natuurlijk als belang je woning voor de hoogst mogelijke prijs te verkopen en in de woningmarkt te zetten.

Maar houd daar rekening mee dat de koper met zijn grootste aankoop niet zomaar onzorgvuldig mee omgaat. En heel vaak zelf een adviseur in de hand neemt bijvoorbeeld een aankoopmakelaar, dat kan ook heel goed iemand uit de kennissen kring zijn. Maar die gaat zich ook laten informeren, en die betaald naar natuurlijk ook geld voor om die zekerheid te krijgen. Want dat is waar we allemaal naar op zoek zijn, een stukje zekerheid als voordeel op je huis zelf verkopen. En om zo ook geen nadelen te ondervinden bij het zelf kopen van de woning.

Geen geld verdienen door het zelf te doen je voordeel is weg!

Het financiële voordeel wat je meent te krijgen als verkoper door het verkopen zelf te doen loopt op die manier vaak al weg. Doordat die koper zich ook laat informeren en een stukje zekerheid wil. Je woning is een te grote aankoop om dat zo maar even handje klap te regelen.

Nadelen zelf verkopen zijn groter dan eerst gedacht

Zorg dus ook als verkoper dat je gewoon een makelaar laat langskomen en je ook laat overtuigen. Van het nut en de kennis en kracht die een makelaar heeft. Met zijn ervaring en zijn netwerk van kopers om een huis te verkopen. Neem dat in ieder geval mee in de afweging en ga niet gelijk voor het korte geld wat er vaak uiteindelijk ook niet is. Maak ik vaak mee. De nadelen van het zelf verkopen wegen niet op tegen de nadelen die je hebt al is het maar dat je naar het prijskaartje kijkt.