Hoeveel aantal woning bezichtigingen via Funda

Martijn van Lent legt jullie het verschil uit tussen een offline en online makelaar. Wat is een offline makelaar en zijn ze allemaal online makelaars als ze op Funda komen? Martijn van Lent uit Waalwijk legt het je graag uit, met zijn ervaring als NVM makelaar bij van der Zande Makelaardij heeft hij de meeste vragen al kunnen beantwoorden.

 

 

Het verschil tussen een online en offline makelaar?

Het verschil tussen en online en offline makelaar, een term die je tegenwoordig veel leest. Is dat je als je voor een online makelaar kiest je voornamelijk alles zelf doet. Inclusief de verantwoording voor het verhaal, dat draag je dan ook echt zelf. Maar je wordt ten delen ondersteund door de online makelaar dat je de plaatsing van de woning advertentie kunt regelen onder andere op Funda.

Maar de kern de bezichtigingen het belangrijkste moment in de verkoop, en ook het verkoopklaar maken doe je allemaal zelf.

Kies je voor de zogeheten offline makelaar, eigenlijk is het een verkeerde term. Want ik ben dan zoon offline makelaar, maar wij zijn wel degelijk heel erg online ook actief. Dan kies je ervoor om ook echt geholpen te worden bij het hele traject door een specialist.

Wijzelf verkopen echt honderden woning per jaar in alle prijsklassen. En wij weten hoe spannend een koper het kan ervaren om een huis te kopen. Dat kan met prijs te maken hebben maar ook met de beleving en ervaring die kopers kan hebben. En dat veld tussen koper en verkoper daar begeven wij ons sinds jaar en dag. En kies je dus voor de zogeheten offline makelaar dan laat je je bijstaan in dat traject.

Het traject van een offline makelaar

Dat begint met een gesprek wij komen langs, we gaan samen door de woning heen. We geven advies hoe we hem verkoop klaar maken. Wij gaan natuurlijk ook gelijk beginnen met het informeren van onze woning zoekers die wij al hebben!

Wij hebben een systeem waarin wij alle klanten registeren die wij spreken op wekelijkse basis. En daarom hebben we al een beeld waarin welke prijsklasse mensen een woning zoeken.

Daar gaan wij mee aan de slag !

En we begeleiding dan ook de bezichtigingen die er komen, bellen mensen op want wij hebben een binnendienst. Je hoeft niet zelf de telefoon te beantwoorden als een willekeurige kijker belt. Daar hebben we mensen voor, daar wordt de koper blij van want hij krijgt gelijk antwoorden op de eerste vragen.

Eindtraject van de offline i.p.v. online makelaar

En op het moment dat we bezichtigingen hebben laten we de woning uitgebreid zien. Uitgebreid uiteraard in overleg met de eigenaar & verkoper. We krijgen natuurlijk alle ins & outs te horen van kijker, en die brengen we weer over naar de verkoper. En zo begeleiden we de kandidaten richting het bod, dan maken we de onderhandelingen samen door en gaan de koopovereenkomst opstellen en de contracten tekenen. In een notendop, je wordt ontzorgt als je kiest voor offline makelaar i.p.v. een online makelaar.