Mijn huis verkoopt niet

Jij helpt jouw huis te verkopen

✔ ZONDER SCHILDERIJ

Bij het verkopen van je woning komt heel wat meer kijken dan alleen maar een bordje in de tuin zetten. Je neemt contact opnemen met een makelaar om je bij te staan bij de verkoop. Maar je kan er zelf ook aan bijdragen dat er een grotere kans is op een snelle verkoop. Zo kan jij je onder andere bezig houden met de inrichting van je woning.

Jij hebt er jarenlang fijn gewoond en in de loop van de tijd heb jij jouw eigen stempel gedrukt op het huis. Het kan voor een koper moeilijk zijn om door die stempel heen te kijken en puur het huis met al zijn mogelijkheden te zien. Door het huis te ontdoen van jouw persoonlijke spullen en smaak, maak je het huis neutraler en daarmee makkelijker te verkopen.

Tips voor de inrichting

De inrichting van een huis zegt veel over de mensen die er wonen. Wanneer je huis te koop staat en het wordt bezichtigd, is het beter voor de verkoop als het huis zo neutraal mogelijk is. Daarom is het verstandig om eens kritisch naar jouw inrichting te kijken. Om je daarbij te helpen volgen hieronder enkele gouden tips. Wat zien potentiële kopers het eerste wanneer ze het huis betreden? De hal. Zorg ervoor dat deze licht en neutraal is. Dan oogt hij namelijk ruimtelijker. Berg schoenen en andere rondslingerende spullen op in een kastje zodat het niet rommelig oogt. Als de hal groot genoeg is zet er dan een klein bankje neer.

Dat ziet er gastvrij uit waardoor de kijker zich welkom voelt. De tweede ruimte die bekeken zal worden is de woonkamer. Juist aan deze kamer wordt extra waarde gehecht omdat in de regel mensen hier de meeste tijd zullen doorbrengen. Een lichte neutrale kleur op de muren maakt een betere indruk op de potentiële koper dan een felle kleur. Met een felle kleur is het voor de koper moeilijker zich het huis naar zijn eigen smaak voor te stellen. Het is daarom verstandig om dat felle muurtje even over te verven. Kijk ook eens goed naar hoe vol jouw woonkamer staat met meubels. Heb je overal wel iets staan, bekijk dan goed welke meubels je alvast kan opslaan. Je kan als regel hanteren dat hoe minder meubels er staan, hoe beter het is voor de verkoop. Maak de woonkamer gezellig met een vloerkleedje, wat kussentjes en een mooie bos bloemen. Laat zien dat er met plezier en gezelligheid geleefd kan worden in de woning.

✔ Ontbijt tafereel (niet i.c.m. kaasplank!)

De keuken moet vooral erg schoon zijn tijdens een bezichtiging. Bovendien maakt hij een goede indruk wanneer hij met enkele accessoires een huiselijke uitstraling heeft gekregen.

De slaapkamer richt je in zoals je bijvoorbeeld in een B&B zou verwachten. Besteed aandacht aan de kleur van de muren en zorg dat het bed netjes is opgemaakt met mooi beddengoed. Zo creëer je een luxe uitstraling en daar zijn kopers gevoelig voor. Tenslotte hebben we nog de badkamer. Met een grote spiegel oogt deze ruimer. Met wat luxe zeepjes of andere verzorgingsproducten en een paar mooie dikke handdoeken maakt je badkamer een goede indruk op de kijkers.

Jouw huis is om in te leven

Zoals je hierboven leest bepaal je met de inrichting grote mate de eerste indruk die potentiële kopers krijgen van het huis. En die eerste indruk bepaalt op zijn beurt weer of ze daadwerkelijk over zullen gaan tot de koop van het huis. Een goed verzorgd, schoon en goed gestyled huis laat kopers zien dat er met plezier is geleefd in de woning en daarmee wordt het huis erg aantrekkelijk voor ze.