Zelf je woning klaar maken voor bezichtiging met de kijkers van je huis

Stress bij verkoop van je woning, voel je weer vrij

Naast de praktische stress die de verkoop van je woning met zich mee brengt, kan je ook last hebben van emotionele stress. Je huis is tenslotte jouw veilige plek, waar jij je helemaal thuis voelt. Jij voelt je verbonden met het huis. Je hebt er in de loop van de jaren veel mee gemaakt, misschien zijn zelfs je kinderen wel in het huis geboren. De buurt is vertrouwd en het woont er prettig. Je gaat naar een nieuwe woning, in een nieuwe buurt, die je beide nog niet kent. Wat kan je daar verwachten?

Je zal het dan moeilijk vinden om je oude woning te moeten verlaten. Dat brengt op zich al stress met zich mee. Hoe ga je hiermee om? Probeer voor jezelf duidelijk te maken wat het nu precies is wat het nou precies is dat jou emotioneel verbindt met je huis. Wanneer je je hier serieus mee bezig houdt, zal je vanzelf merken dat je in staat bent om je oude huis los te laten en open gaat staan voor de nieuwe en mogelijkheden van je nieuwe woning. Je voelt je weer vrij om je huis te verkopen.  

 

Maak je je je zorgen over de verkoop?

Rommelige woning keuken
Rommel is grote afknapper om een bezichtiging in te plannen.

Wanneer je besluit je huis te gaan verkopen breekt er een spannende tijd aan. Er moeten veel beslissingen worden genomen en allerlei zaken geregeld worden. Zoals met welke makelaar je in zee gaat. Kies je wel de juiste persoon uit? Jouw makelaar gaat ervoor zorgen dat het huis getaxeerd wordt. Spannend wat de waarde zal blijken te zijn. Komt dat wel een beetje overeen met wat je zelf in gedachten had? Op basis daarvan moet de vraagprijs worden vast gesteld, maar zou je die uiteindelijk wel gaan krijgen?

Zullen er überhaupt wel mensen serieus geïnteresseerd zijn in jouw huis en zouden er veel huizenzoekers willen komen kijken? Hopelijk duurt het niet al te lang voordat er een koper is gevonden die je een goed bod doet voor de woning. Op dat moment kan je alle spanning van je af laten vallen en je pas echt goed gaan richten op het nieuwe huis. Dat is natuurlijk veel leuker werk!

 

Zelf aan de slag

✔ Afspuiten van de muren maakt het weer netjes.

Hierboven hebben we het al gehad over de praktische stress die bij een verhuizing komt kijken. Er gaat een heleboel tijd en inspanning zitten in het verkoop klaar maken van je woning. Je begint alvast met opruimen en zorgen dat het huis helemaal schoon is. Er moeten immers foto’s worden gemaakt voor de brochure of de advertentie op bijvoorbeeld Funda. Je wil een goede eerste indruk maken door middel van foto’s waarop jouw woning er spik en span uitziet.

Wanneer er een huizenzoeker serieuze interesse in jouw huis toont, zal hij een bezichtiging willen afspreken. Ook dan moet het huis er keurig netjes verzorgd uitzien. Om daarvoor te zorgen ruim je nog meer op, doe je wat kleine klusjes, geef je de kozijnen een nieuw verflaagje, maak je de tuin in orde. Je hebt het er maar druk mee.

De oplossing in 39 dagen

Maar er dan eenmaal een bod wordt gedaan op de woning, hebben al jouw inspanningen hun doel bereikt. Door al jouw harde werk heb je iemand zo enthousiast over het huis gekregen dat hij heeft besloten het huis te kopen. Wanneer al het papierwerk is geregeld, dan ben je ook werkelijk klaar met de oude woning.

Je hoeft je geen zorgen meer te maken of er geen tijd en energie in te steken. Je bent vrij om zorgeloos te gaan genieten van je nieuwe woning.

Download onze gratis checklist