Mijn huis verkoopt niet

Makelaar belt niet na bezichtiging

Makelaar geeft woning bezichtiging aan nieuwe kijkers/kopers.

Stel, je bent in verwachting. Je nadert de achttien weken zwangerschap en jullie willen zo snel mogelijk alles geregeld hebben. Toen jullie net hadden gehoord dat de gezinsuitbreiding op komst was, zijn jullie vrijwel meteen op huizenjacht gegaan. Dit tweekamerappartement is namelijk niet ideaal om een kind te laten opgroeien. En deze buurt is ook niet bepaald kindvriendelijk.

Jullie gingen op zoek naar een twee-onder-één-kap met een tuin in een buurt vol groen. En met succes. Jullie staan op het punt het koopcontract te ondertekenen en het makelaarsbord bij jullie toekomstige huis jubelt “Verkocht onder voorbehoud”. Het huis is zelfs instapklaar, dus wat betreft de babykamer is het alleen nog een kwestie van inrichten met mooie meubeltjes en accessoires.

Er is alleen één probleempje: jullie makelaar is slecht bereikbaar en werkt niet goed mee.

 

Kijkers genoeg, maar daar blijft het dan ook bij.

Steeds weer komen er mensen naar je huis kijken. Op de foto’s en de omschrijvingen op internet kan namelijk niets aangemerkt worden. Je huis lokt kijkers als vliegen die op een pot stroop af komen. En eenmaal binnen worden de bezoekers alleen maar enthousiaster. Laatst hadden twee stelletjes zelfs ruzie om jullie huis alsof het ging om een gewild televisietoestel op Black Friday in de VS. Nee, daar ligt het probleem niet. Dat zit ‘m in het stukje dat daarna komt.

Je makelaar lijkt er met zijn gedachten niet bij als hij de bezichtigingen leidt en soms komt hij zelfs helemaal niet opdagen. Hij hoort jou te bellen om de actuele stand van zaken door te geven, maar steeds ben jij degene die er achteraan moet zitten. Het is toch raar, dat de mensen je deur plat lopen, maar dat het steeds weer op ‘kijken, kijken, niet kopen’ uit draait?

 

Onderneem actie

✔ Afspuiten van de muren maakt het weer netjes.

Ineens komt de aap uit de mouw. De potentiële kopers haken stuk voor stuk af omdat de makelaar niets meer laat horen. Op de uitgebrachte biedingen volgt slechts stilte. Een vriendin van jouw collega was zo’n potentiële koper. Zij en haar man waren helemaal weg van jouw huis, maar het contact met de makelaar verliep zo moeizaam dat ze uiteindelijk zijn afgehaakt. Als de wiedeweerga een andere makelaar zoeken dus. Je betaalt zo iemand al genoeg, dus dan mag je wel verwachten dat diegene er alles aan doet om jouw huis te verkopen.

Mensen hebben op social media jouw verhalen al gedeeld, dus als je deze keer een goede makelaar in de arm neemt, kun je er binnen de kortste keren ‘verkocht’ op zetten. Dan kun je nog onbezorgd van de laatste loodjes van de zwangerschap genieten zonder je al teveel zorgen te hoeven maken of je wel op tijd in het nieuwe huis kunt trekken om jullie baby’tje daar een eigen kamertje te geven.