Hoeveel aantal woning bezichtigingen via Funda

Een kleine of grote makelaardij kiezen, waar let je precies op? Want een kleine makelaar kan je heel persoonlijk te woord gaan en is directer bereikbaar vaak via een 06 nummer. Maar wat als hij op vakantie gaat? Of als deze ziek wordt? Martijn van Lent legt het je uit.

 

Waar let je op? Bij een groot of klein makelaars kantoor?

Ja, voor een groot of klein makelaars kantoor gaan? Dat is een vraag die ik ook vaak krijg van ja waarom zou ik voor een groot kantoor kiezen. In ons voorbeeld zitten wij in Brabant, Kaatsheuvel, Waalwijk en Vlijmen dat is het gebied waar wij actief zijn.

En waarom zouden ze in dit geval voor een groot of klein makelaarskantoor kiezen? Voor mij is het een hele duidelijke zaak. Omdat we hierdoor flexibeler kunnen zijn. Ik heb mijn eigen klanten ik ga bij mensen op bezoek. Ik krijg zoon woning te koop, en werk dat samen met de verkoper helemaal uit.

Grote makelaar kiest voor een backup team

Maar ALS ik een keer niet kan, omdat ik op bezichtiging ben. Of er is iets waardoor het niet mogelijk, ik kan ook maar op 1 plek tegelijk zijn. Maar dan heb ik wel de mensen achter de hand die kunnen bijspringen of kunnen invallen waardoor er geen woning bezoeken verloren gaan. En daardoor kun je de koper altijd helpen. Want die belt, en die wil geholpen worden en niet 2 of 3 weken wachten totdat die eindelijk een keer dat huis mag bezichtigen.

Wij hebben een groot kantoor en geen klein kantoor, dat heeft als reden dat wij een binnendienst hebben. Dat zijn 5 dames die ons helpen op kantoren de telefoon op te nemen en de email te beantwoorden. En natuurlijk ook live te chatten, want dit zijn allemaal voordelen die je hebt als je een grote makelaar hebt.

Rechtstreeks contact en direct antwoorden op het moment dat de koper belt voor een bezichtiging en de keuze maakt om contact op te nemen. Dat is een kans die je niet wilt laten schieten.

Klein kantoor heeft problemen met vakanties

Wij als groot makelaars kantoor hebben ook wel eens vakanties, maar hierdoor kunnen wij altijd open zijn, altijd bereikbaar. Natuurlijk ga ik wel eens een weekje weg. Maar mijn collegas nemen dan de zaak over. Dus de belangen voor de verkopers worden altijd gediend door de kracht die je hebt als je met een team werkt.

En daarom werk ik ook graag voor een groot kantoor.