Makelaars Courtage van een Huis

Allereerst willen we je vertellen dat het ‘gewoon’ kan een hogere taxatie voor je woning. En dat als je er zelf tijd in steekt je echt wel €5.000 tot €12.000 met enkele dagen werk uit je woning kunt halen.

Hoe kun je een hogere woning taxatie krijgen?

Simpel, door de tips te volgen en aanpassingen te doen waar de makelaar gevoelig voor is. Want de makelaar geeft jouw uiteindelijk de waarde van je woning.

Je kunt wel vragen voor een hogere prijs, maar je zult eigenlijk slimmer moeten zijn dan de makelaar. Weet dat hij niet verwacht dat jij de kennis in huis hebt om deze aanpassingen op voorhand te doen. Het uitvoeren van onze checklist is ideaal om meer geld uit je woning te krijgen.

Download hier onze checklist, en ga direct zelf aan de slag.

In een notendop, TIP 1

Wees voorbereid, en wees bereid om energie te steken in jouw woning. Feit dat je al zoekt naar een oplossing om meer geld uit je woning te halen geeft aan dat je meer bereidheid hebt dan de gemiddelde woning verkoper.

Als jij weet hoe je de makelaar te slim af bent, dan weet je ook hoe jij jouw huis het beste kunt verkopen. De makelaar verkoopt het huis, maar wel op de manier hoe jij het wilt.

Wees hard voor de makelaar

Wist je dat veel makelaar de woning extra onder taxeren, om zo sneller verkocht te zijn? Dat lijkt absurd want je zou denken dat de makelaar de maximale verkoopwaarde wilt hebben voor zijn woning. Maar dat is niet.

De makelaar voor zoveel mogelijk woning zo snel mogelijk verkopen. De maximale prijs is niet het doel voor de makelaar!

Als jij wilt dat de woning voor de maximale verkoopwaarde verkocht wordt dan zul je moeten weten wat de woning waard is. En dat lukt alleen als je de woning is in perfecte staat presenteert.

Vraag minimaal 4 makelaars op gesprek

Een taxatie kost geld, maar als je de woning in de verkoop doet bij de makelaar is de taxatie gratis.

Trap er niet in! Je kunt het beste 4 makelaars op gesprek vragen. En vervolgens vragen “waar ze de woning op schatten”. Geheel verblijvend.

Wat zou u de woning op inschatten? Is dan ook de beste vraag tijdens dit gesprek. En dat wil helemaal niet betekenen dat je de woning moet verkopen bij deze makelaar. Vertel ook duidelijk dat je meerdere gesprekken hebt staan met diverse makelaars. Dan weet je ook dat de makelaar een eerlijker antwoord geeft.

Een taxatie betekend voor de makelaar een waarde afgeven, en de waarde wordt flink bepaald voor wat jij ervoor wilt hebben. En ook hoe jij het huis toont als de makelaar komt taxeren.

Hogere taxatie waarde woning is dagen werken

Zelf een hogere taxatie realiseren is eigenlijk best makkelijk. Het kan zo €12.000 verschil maken! Met ongeveer 2 a 3 dagen werken kun je de woningwaarde al bijzonder snel opschroeven. Eigenlijk letterlijk, want de makelaar kijkt of de deurgrepen goed vast zitten. Een hogere taxatie heb je zelf in de hand.

Als je aan de slag wilt, bekijk dan even deze pagina en download onze gratis checklist.