Mijn huis verkoopt niet

Er komt een bezichtiging, dat is natuurlijk een belangrijk moment. De koper laat zich zien en die heeft waarschijnlijk meer belangstelling dan het bekijken van de foto’s op internet. Hij komt langs, wat kun je als verkoper doen?

Als de koper komt kijken, is dit je kans!

Wees je heel erg bewust van hoe spannend de koper het kan vinden. Er zijn een heleboel woningen te koop en hij komt bij uw woning kijken. De makelaar heeft daar een gevoel bij, die doet veel bezichtigingen en spreekt veel mensen.

Het is belangrijk dat je op tijd bent als makelaar, maar als verkoper zorg dat je huis netjes is. Fris, licht, dat de koper zich welkom voelt. Dat hij ziet dat je het huis graag wilt verkopen.

 

Vergelijk dat maar met auto’s. Als je een glimmende 2e hands auto hebt, die verkoopt eenmaal sneller dan een auto die gewoon maar neergezet wordt van ‘doe het er maar mee’.

Wat is voor de kopers belangrijk?

Ik betrap verkopers er op dat ze er te makkelijk in staan. Juist met dat soort dingen, aandacht geven aan je huis, kun je het verschil maken. Kies je voor een makelaar dan zul je zelf vaak niet thuis zijn. Dat is ook iets wat in het proces erg belangrijk is. Als een koper een huis komt kijken willen ze dat in alle vrijheid doen. Ze komen ook echt voor het huis.

Bij jouw 1e bezichtiging wil je weten waar de kopers op letten

Je bent het meest gebaat met een koper die eerlijk is, en zegt wat hij vind. Dat aspect zie je veel minder als de eigenaar zelf in beeld is. Je gaat niet rechtstreeks tegen een eigenaar zeggen dat je de keuken een andere kleur wilt of verplaatsen.

Je kunt natuurlijk van alles iets vinden dat houd je voor je, vandaar dat de eigenaar vaak weg is bij een bezichtiging.